Tiedotusblogi
 
Oriental Dance & Egyptian Folklore - By Mohamed El Hosseny
      

Tasojen kohdalle merkityt aikamäärittelyt ovat viitteellisiä, oma kehitystaso ja tavoitteet ovat tärkein. Lisäksi tanssillisen kehityksen monipuolisuuden vuoksi opiskelijan on hyvä käydä esim. tason II tunneilla useana vuonna, silloinkin kun on jo taidoiltaan tasolla III, sillä yhtenä vuonna ei ehditä harjoitella itämaisen tanssin monipuolisen tyylikirjon kaikkia lajeja. Tavoitteellinen opiskelu edellyttää osallistumista useampaan kuin yhteen viikkotuntiin. Välineiden käyttöä ja rytmiikkaa on hyvä harjoitella tiiviskursseilla.

Ei edellytä aikaisempia tanssiopintoja. Tunneilla harjoitellaan lantion ja ylävartalon perusliikeratoja sekä itämaisen tanssin perusaskelia sekä tehdään pieniä sarjoja. Lantion liikkeitä: vaakaliikkeet (liu’utus, ympyrä), sahaus (ylös - alas), kierto, kahdeksikot, iskut, kallistus (undulaatio), lonkan ympyrät, lonkanpudotukset, värinä Ylävartalon liikkeitä: liikkuvuuden lisääminen yleensä, rintakehän ympyrät ja aaltoliikkeet, kierto, olkapäiden liikkeet, käsien perusasennot ja liikkeet Askelia: kävelyaskel, askel-näpäys, eteen-taakse-askel, vaihtoaskel
 
 
 
Noin puoli vuotta tanssineille. Taso I:n tunneille voivat kuitenkin osallistua harrastajat, jotka eivät ole aikaisemmin opiskelleet tanssia mutta ovat valmiita etenemään kohtalaista vauhtia. Tunnit sopivat myös edistyneemmille tanssijoille perustekniikan hiomiseen. Tunneilla harjoitellaan lantion ja keskivartalon perusliikkeitä, käsien käyttöä ja jalkatekniikkaa, itämaisen tanssin ja egyptiläisten kansantanssien perusaskelia sekä askelsarjoja. Uusia liikkeitä: lonkanpudotukset variaatioineen, kahdeksikko ylhäältä alas, afrikkalainen lantioympyrä
 
 
 
Noin kaksi vuotta tanssineille. Tunneilla harjoitellaan sekä tekniikkaa että koreografioita, ja tempo on nopeampi kuin taso I:n tunneilla. Keskivartalon liikkeisiin harjoitellaan uusia variaatioita eri tyylien mukaisesti, askelrepertuaaria lisätään, opit eri kansantansseille tyypillisiä askelluksia (esim. haggala, kavaasi, simsimiyya) ja välineiden käyttöä (esim. keppi, huntu, milaya, sormisymbaalit). Opiskeltavat koreografiat tukevat tekniikkaopintoja ja edustavat vaihtelevasti eri tyylilajeja, esim. jotakin kansantanssia, baladia tai vaikkapa modernia videoclip-tyyliä.
 
 
 
Vähintään kolme vuotta tanssineille, edistyneille harrastajille. Tunneilla harjoitellaan vaativaa tekniikkaa ja eri tyylisiä koreografioita, etenemisvauhti on nopea. Tyylilajeista uutena tulee työn alle estraditanssi eri muotoineen ja vivahteineen.
 
 
 
Edistyneille. Tunnit ovat tempoltaan nopeita ja koreografiat haastavia, useimmiten estraditanssin eri tyylejä edustavia tansseja.

 

 
Banner Photos by: Mikael Kilpeläinen
Website & Graphic Design by: Amistud:com