Oriental Dance & Egyptian Folklore - By Mohamed El Hosseny
  

Mohamed El Hosseny liittyi kuuluisaan egyptiläiseen kansantanssiryhmään Reda Troupeen vuonna 1992. Tanssijan uransa aikana hän esitti kaikki miessoolo-osat myös Mahmoud Redan yksityisessä tanssiryhmässä, mm. pääosan kokoillan Rubabikiya-esityksessä 1999. Hosseny opiskeli myös balettia ja esiintyi usean vuoden ajan ballerina Diana Calentin partnerina. Hän on tuttu kasvo myös egyptiläiselle TV-yleisölle.

Hosseny opettaa viikkotunteja Helsingissä ja vetää tiiviskursseja myös ympäri Suomen ja ulkomailla. (Ks. Events) Hän on suosittu opettaja ja esiintyjä itämaisen tanssin festivaaleilla, mm. Yalla! Kansainvälinen itämaisen tanssin festivaali Helsingissä ja Ahlan wa sahlan-festivaali Kairossa. Opettaminen on Hossenylle kutsumus. Hänet tunnetaan vaativana ja kuitenkin kannustavana ja ystävällisenä opettajana, joka suunnittelee tuntinsa huolellisesti. Hän osaa ottaa huomioon jokaisen oppilaan, selittää kärsivällisesti, selkeällä englannin kielellä. Hänen tuntinsa sisältävät aina tuhdin tekniikkaosuuden, joten koreografioiden lisäksi oppilas saa aina mukaansa runsaasti evätä oman tanssinsa kehttämiseen.

Hossenyn repertuaari käsittää sekä egyptiläiset kansantanssit sekä itämaisen tanssin eri tyylit perinteisestä aina moderneihin estradi- ja fuusiotyyleihin. Hän halitsee kaikki yleisimmät egyptiläiset kansantanssit, saidi- aleksandrialais-, nuubialais- ja fellahitanssit sekä tietysti simsimiyyan jota hän on lapsesta asti tanssinut kotikaupungissaan Suezissa.

Monien vuosien balettikokemus on tuonut Hossenylle voimaa, vartalonhallintaa ja yleistanssillista tekniikka, joihin kaikkiin perustuu hänen karismaattinen lavailmaisunsa sekä myös hänen systemaattinen opetustapansa. Vahva halu kehittyä opettajana ja koreografina näkyy hänen estradi-, baladi- ja fuusiotansseissaan, joissa hänen omaleimainen tyylinsä koostuu aina sopivista yhdistelmistä tunteikkuutta, keveyttä ja dramatiikkaa. Hosseny perusti johtamansa tanssiryhmän El Hosseny Dance Companyn vuonna 2005.

 

 

 
Banner Photos by: Mikael Kilpeläinen
Website & Graphic Design by: Amistud:com